Konobar obavlja pripremne radove prije posluživanja, održava sredstva, uređaje i inventar ugostiteljskog posluživanja, postavlja stolove i rasprema ih nakon uporabe, poslužuje sve vrste jela prema sustavima posluživanja koji su uobičajeni u nas i u svijetu, služi se ustaljenim evidencijama i dokumentacijom za ponudu jela i pića.
S obzirom na to da konobar sudjeluje u izravnoj prodaji i izravnom kontaktu s inozemnim i domaćim gostima, mora poznavati strane jezike te imati solidne osnove opće kulture.
R.br.
|
Nastavni predmeti
|
Tjedni broj sati
|
||
1. r | 2. r | 3. r | ||
1. | Hrvatski jezik | 3 | 3 | 3 |
2. | Strani jezik 1 | 3 | 3 | 3 |
3. | Strani jezik 2 | 2 | 2 | 3 |
4. | Povijest | 2 | – | – |
5. | Etika / Vjeronauk / Islamski vjeronauk | 1 | 1 | 1 |
6. | Tjelesna i zdrav. kultura | 2 | 2 | 2 |
7. | Politika i gospodarstvo | – | – | 2 |
8. | Gospodarska matematika | 2 | 2 | 2 |
9. | Osnove turizma | 2 | – | – |
10. | Sat razrednika | 1 | 1 | 1 |
11. | Poznavanje robe i prehrana | 2 | 1 | 1 |
12. | Biologija s higijenom i ekologijom | 2 | – | – |
13. | Povijest hrvatske kulturne baštine | – | – | 2 |
14. | Organizacija poslovanja ugostiteljskih poduzeća | – | 2 | 2 |
15. | Turistička geografija Hrvatske | – | 2 | – |
16. | Poslovna psihologija s komunikacijom | – | 2 | – |
17. | Marketing u turizmu | – | – | 1 |
18. | Računalstvo | 2 | 1 | – |
19. | Ugostiteljsko posluživanje | 5 | 5 | 6 |
20. | Praktična nastava | 280 | 280 | 256 |
21. | Stručna praksa | 182 2.pol. | 182 2.pol. | – |
22. | Kuharstvo | – | 2 | – |
UKUPNO | 182 | 182 | – | |
PRAKTIČNA NASTAVA | 280 | 280 | 256 | |
SVEUKUPNO | 462 | 462 | 256 | |